Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Khamis, 15 April 2010

CONFIDENT JER BUNYINYAAAA...

3 hari sudah,aku ada dpt order dr kwn adik aku...nk 1kg agar-agar kering jns terumbu karang.aku pn discuss pya discuss...iyolaaaa,serius jerk sms aku kul 12.30 a.m. Aku pun tada la kisah sgt. Lgpn,aku bukannya tdo lg.Byk kja lg tgh dok setel. Ngan si kecik DzulQarnain yg dok merap sbb tak baper nk sihat.

Esoknya,dia senyap seribu bahasa.Aku pn tada la kisah sgt lg. Iyolaaa,aku mmg dh tau,budak ni xberapa nk 'centre' sgt. Ishhhh,apo la aku ni...huhuhu....

Tiba-tiba smlm dia sms aku lg,kata nk jumpa lak. Adoi laaaa.....Sudah la ngn si Qarnain yg xsihat lg. Pack pn lum agi...Yela...mlm tu kan dia x konpom kan btoi2...Kelam kabut gak la aku pack...Seb bekla ada stok.Klu x,mn nk korek...

Cam biasa,hya en.hubby yg p meniaga.Aku...?Byk kja lagi nk setel kat umah...Byk sgtla kja aku ni haaa...
Agk nk petang.lbh kurg time yg suppose dia mai gerai kami,aku dpt kol dr dia.

Xjd amek la pulak...Katanya dia xmau cm tu... xnmpk mcm terumbu karang pn....
Aiyork!!! Abes tu order yg tu buat pa...?
Adoiii aaaaiii cik adik...nk btoi2 cam batu karang, terjun laut laaa....
Aku ni bkn apa...nk kata marah tu,xdala sgt...lgpun tau 'keadaan' dia tu.Juz,sometimes bila dpt org cm ni,bengkek la jugak.Ms order terketaq2 xkira time,tiba-tiba dh ada dpn mata,tamau amek lak...

Dah sepasal kna gelak ngn mak mertua aku...dh tau org xbetul,lyn buat pa..katanya.

Tamau layan,cstmr mak oiii...lgpn,dia bknnya all d time 'cam tu'.ada psg surutnya.blaja pn tggi...kt U swasta kt selangor nunnn...kata nk buat biz.tp nk 1kg je dulu.try market katanya...hmmm...

....adoiiii laaaaaa...apa pn cik adik,thanx la coz gif me dat xprience huh.... :-)

Seb bek mintak bgks cam ni...klu dibuatnya pek yg kecik2 tu...hangin jugak la kot aku...
TERUMBU KARANG
1KG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan