Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Rabu, 30 Jun 2010

3.2KG

BLOGGING LAGI... Semalam aku kemas-kini pemidang agar2.Mana yang x kering2 tu,terpaksa la aku buang.Nk masak n tggu lg...?Ohhh,sorry.Aku tamau amek risk lagi.Lgpun,ada order yang terdelay ni.Xlehla dok gatal buat try n error lagi.

     So,ada 5 pemidang yang dah dikosongkan.Luckily,wpn 5 pemidang (selalunya 5 pemidang ni boleh produce 10kg agar2 kering),juz 3.2kg yang dibuang.Hari ni tatau lagi.Aku bg can dulu tgk depa leh kering @ x.Kalau x boleh nk kering jugak,apa boleh buat...buang lagila...

     Sbb tula,agar2 kering ni harga dia agak mahal. Nak buat dia,dengar mcm senang,tapi bila buat baru tau susah ke senang.Kena lak ngn cuaca.Sebaiknya,setitik ujan pun xleh menitik atas depa...klu x,hmmm...cm yg aku dpt la ni la...Aku jemur agar2 yg kali ni 1bln 1 minggu.Lastly,buang cam tu ja.Xgamak aku nak bagi kt cstmr yg nmpk berair je...Dia kering,tapi kering permukaan atas je. Bawah xkering.Tau pasepa...? Sbb tanah lembab.

     Kat sini,hujan sepanjang bulan.Dlm minggu ni baru cerah.Tu yang aku try my luck tu...Tapi,kesudahannya,buang gak 3.2kg.Tengok pulak esok byk mn lak aku nk kena buang...Hmmm... Seb bek xpakai pekerja,kalau tak,rugi berkandaq.Angkut jemur,tiap2 hari kena angkut.Kalau hujan,kelam-kabut lak angkut bw masuk umah lik.Dugaan berniaga.Cam nilah...Harap2 x luntur la semangat aku utk teruskan usaha besarkan biz ni...

p/s : Still looking 4 something to comercial the product. Agak2 yg dok produce buah2 kering tu guna apa yek...?

Hari ni our BERANI MATI PROJECT suppose to ready.Sat g en.hubby nk p amek...tlglaaaaa menjadi...ALLAHUAKHBAR!


Tulaaa,degey sgt tamau kering...kn dh masuk dlm plastik sampah!


Ouuuhhhhh,klu abah aku tgk ni,mampuih berleteaq...membaziaq...xtahan tgk riak muka dia la...aiyooorrrr


Sudahlah tuan...saya tau saya salah.....biarkan lah saya pergi ke semut2 yang dok menunggu kedatangan saya nih...huuuuhuuuhuuu...




With Love, Zakiah

4 ulasan:

  1. Akak nak bg pendapat, apakata agar2 yang tak berapa nak kering tu celup coklat masakan, nak sedap lagi coklat compound. dari terbuang camtu better buat macam tu. mana tahu sedap.. tryla ye. sayang akak tengok.

    BalasPadam
  2. sy xreti buat coklat kak...nk p kelas xsempat...nnt ingt nk adjust gak bg sempat amek klas choc.klu ngn akak,akak kira cmna..?hehehe....

    BalasPadam
  3. Ngan akak sama gak RM250 yuran... nnti akak msg kt FB ye macam-mana nak buat choc basic.

    BalasPadam
  4. tq kak...xslh sy aggp akak idol sy...hrp akak xksah...heee..:-)

    BalasPadam

KAMI DI SINI

Kengkawan