Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Jumaat, 18 Jun 2010

Lagi-lagi Selsema...

Atoilaaa...lagi-lagi selsema.Sejak aku beranakkan Adam Dzulqarnain,antibodi aku dh xkuat.Mama kata sbb aku pantang tak betoi.Nak betoi mcmn,aku pantang dua minggu je,pas tu kena buka gerai lik.Kami laki-bini kan berniaga nasi lemak tepi jalan je...So,kalau tak berniaga,nak makan apa anak-beranak.Kena pulak,ms aku 30 hari,mama p Perlis,antar adik bongsu aku lik poli...Hmm,kalau tak...aku masak lauk je.Dh mama takda,aku gak la kena masak nasi nyer...Tapi,xksahla...semalam dh teguk 2 gelas panadol soluble.Hari ni tgkla mcmn.

Adala pening lalat ckit...Lgpun,smlm dh amek mc ngan hubby.So,kja umah suma dia buatla kan...Nak buat camna,sekali-sekala mrs.demam selsema,mr kna urus umah ckitla...Hmmm...Aku ni pun agak stress sm ni...Order cstmr xdpt dipenuhi on time. Ada member skolah order 4kg,adik aku lak order 2 1/2 kg,tapi dah 2 minggu lebih,baru dapat 1 1/2kg.Pening kaplo...Seb bek depa faham...3 minggu ni asek ujan je...Kalau cm sblm ni,ujan petang,dan gakla agar2 aku kna matahari dari kul 8pg sampai 2 @ 3 ptg...Ni,redup hujan redup hujan sepanjang hari.Ada hari nya,panas elok...baru aku jemoq dlm sejam,berderu hujan...kelam-kabut gak la aku berangkut.Letih...letih...

Dah pulak,masuk minggu ni dah 3 minggu gerai nasi lemak kamik tak buka.Seb bek la en.hubby baru dapat keja ngn kwn dia kat Permatang Pauh.Nak buka cmna,en.hubby kena kayap.@ pun digagahkan gak p kja pg2.So,lmbat la baiknya...Merata gak la kami p...Lastly,p kat pakar kulit,barula nmpk kesan ckit.Semua ni gara2 p kat 1st doc la...Aku pun pelik gak ms en.hubby balik dr jumpa doc tu.Ada ka bg ubat thn sakit n ubat sapu yg utk gatal tu jeee...Dah tu,suh en.hubby p cari antibiotik kt farmasi.Hish,hampeh btoi...

So,dlm dok ujan ni...aku pun boring tatau nak buat pa...(wpun tak berapa sihat,aku ni spesis xdok diam...ngeee).Godek punya godek,terpikir nak buat baulu....Tapi boh dalam cup ler...So,nk tgk...siap kaler pink lg...(aku ltk flavour strawberry...heeee)






Amacam? Ok x...hehehe....so far quite sedap la...hihihi...tapi yg xfhm nya,bila sejuk dia basah...awat eak..?

Then,aku ada dpt order cakar ayam dr Dhada Yahaya,S'ngor...Thanx Dhada...klu sedap,orderla lagi...hehehe...

(Gambar2 ni pas di'pack individually n before masuk dlm kotak)







So,ni jerlah cerita utk pg ni...Buat kengkwn yg blog walking,aku xbw lg yerrr....Hr ni hupdate post je...2-3 hr lg aku add n follow k...tq...


With Love, Zakiah

1 ulasan:

  1. Salam.

    Kak ! Sy dah dapat cakar ayam tuu .. hihi sedap laa .. Mekaseh ye ;) Jum usha blog sy, cerita psl cakar ayam akak ni :D

    *ehh bahulu tu pun nmpk sedap juga .. heee

    BalasPadam

KAMI DI SINI

Kengkawan