Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Selasa, 22 Jun 2010

PROGRAM SETEL KAHWIN by KRAFTANGAN MALAYSIA

BLOGGING lagi...Hati ni sedikit sedih...ckit ka...? Banyak kot... Xtaulah,banyak ka,ckit ka,tapi mmg sedih la...Tapi,xleh la merungut.Apa yang aku buat ni untuk anak-anak aku gak...Huuuuuhuhuuu...

Agak sebulan yg lalu,aku ada dapat kol dari Kraftangan Malaysia untuk jemputan as jurudemo agar-agar kering.But then,depa senyap ja.So,aku pun xkisah la sangat.Bincang gak la ngan en.hubby.En.hubby memang bagi p.Dok ingatkan depa xmau offer kt aku dah...so,biaq jelah...

Tadi,depa kol lagi.Rupanya program tu di'delay'kan ke 23 Julai-2 Ogos thn ni. So,pas bincang n bincang,aku mmg setuju la...Rs cam bolehla nak attend kan...sekali kena attend for 12 days la pulak....Kepala otak aku ligat la pikiaq nak setelkan Adam Dzulqarnain.Anak kecik aku ni BF. Dok ingat-inagt,leh kot kalau bw dia. Tapi,ada 1 g prob...Nk bw brg2 p sana.Yela...klu u olz baca TENTANG KAMI, u olz akan tau la serba sikit keadaan family kami ni. Lagipun,banyakla mslh lain yg xdpt aku tulis kat cni.Pokok pangkalnya,aku sedih sgt terpaksa lepaskan peluang ni.

If I attend this ceremony,of course it'll give us a very good opportunity to our biz yang baru nak berkembang ni.Tapi,ms chance ni mai kat aku la pulak...Adoilaaa....Ntahla...Semakin aku berusaha,kadang2 terasa semakin jauh aku nak capai kejayaan.

Cam sekarang ni...order ada tapi satu kerja pun aku xleh buat.Yang 3minggu lepas,ada la 7kg aku buat,sampai hr ni xkering2 lg sbb hujan.Nmpk gaya cm nk kena buang je...Xtaula tu...Order Fendi pun xboleh nak buat2 lagi ni...Xtaula nk buat mcmn lagi nak tampung hidup keluarga kami ni.En.hubby pun dah keja.Klu nk harap gerai nasi lemak kami dulu...xtaula.last b4 en.hubby kena kayap,sehari leh untung RM20 je...tu pun kalau nasib leh untung...

Kadang-kadang terasa gak nk p mandi bunga n bagai...tp hati ni masih terhalang akan kepercayaan & keimanan terhadap Allah.Sungguhpun aku berpegang kepada AKAN ADA KEBAIKAN DI SEBALIK SEMUA NI,aku tetap manusia biasa.

Allahu Akhbar...Tabahkanlah hatiku,ya Allah...Tetapkanlah imanku,ya Allah...

Love, Zakiah

6 ulasan:

  1. salam... mungkin kali ini bukan rezeki cik zakiah... ada hikmah di sebalik setiap kejadian... insyaallah ada peluang yg jauh lebih baik di masa akan dtg... pengalaman2 cik zakiah membuatkan sy insaf dan sy amik sebagai pengajaran buat sy yg sgt baru dlm dunia biz di internet ni... byk betul dugaan yg terpaksa diharungi... sy baru bertatih dlm dunia biz ini...

    terima kasih...

    BalasPadam
  2. salam..akiah, sabaq banyak2..mgkn nie semua dugaan utk akiah skluarga..mgkn skrg nie akiah terpksa lpskan peluang tu, tp mana tau Allah nak bg akiah peluang yg lebih baik pd ms dpn..insyaallah..yakinlah akan ada yg lebih baik..sama2la kita doakan..aminn..

    BalasPadam
  3. mymerdu : sy ni pun baru lg dlm online ni...apa2 pun sm2la kita berdoa dikuatkan iman dan semangat terhdapNya... :-)

    BalasPadam
  4. aishah : xpala...kulepaskan dengan rela...hehehe

    BalasPadam
  5. salam.. memula sy nak suggest u asingkan antara biz blog dgn biz personal.. x elok utk customer baca entry peribadi kita... sbb x semua customer nak baca kisah peribadi, nak2 yg dok browse cari info...

    next, location u kat mana ye? mana la tau, kot2 kita boleh buat joint venture.. sbb sy baru nak cari idea utk buat goodie bags utk bebudak.. rasanya agar2 buah nie x manis sgt kan? camne rasa dia ek?

    -mama emma®-

    BalasPadam
  6. PI: heheeee,tq 4 d suggestion...sy berpendpt,wjr sy paparkan cerita2 ni utk jadikan semangat kpd yg berminat berniaga & sbgnya sbb sy sendri pun byk ambil pengalaman dr bloggers homebiz.

    sy kt bkt mertajam,p.pinang.agar2 kering yg sy produce ni xmanis sgt.tgkla,klu yg kosong,rs mcm agar2 biasa tp dikeringkan.klu yg ada perisa,rs ikut perisa. :-)

    BalasPadam

KAMI DI SINI

Kengkawan