Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Ahad, 27 Jun 2010

PROJEK BERANI MATI

Blogging lagi...Smlm dh dpt confirmation payment from one of our big project. Tapi,cuaca still xmenampakkan akan cerah n panas.En.hubby ada buat survey ngn kengkawan dia yg dok luar dr P.Pinang...Rata-rata mention kt tmpat depa xda pun hujan...Abes sgt setakat gerimis ja...So,ntahla labu...

Berhempas-pulas gak kami suami isteri memerah otak mencari idea terbaik as long kami x bergantung dengan cuaca sgt. Keadaan kami kblkgn ni agak tensen ckit sbb permintaan ada tp kami xdpt nk penuhi...Pikir punya pikir,dptla satu idea untuk buat one simple machine ni.Xtaula nk kata jd ke x.Tapi,kalau xcuba,mn nk tau kan.Harga dia xdala mahal sgt...Tapi,mai ngan kami yang dok hup hap hup hap lg ni,klu xjd,ranap gak la...Apa pun,usaha sudah.Tawakal jelah.

That simple machine costed +-RM400.(mahal siot!) Jenuh gakla pujuk tukang besi yang kami upah tu.Tukang besi pun xconfident,kami apatah lagi.Tp,as I stated before,kalau xcuba mn nk tau kan...So,projek berani mati la ni.Betapa xconfidentnya apek tukang besi tu,dia suh kami dptkan dulu simple machine tu before he build the things we ask him to.So,kami pun p beli machine tu n bring back to him.Dh bg menatang tu kat dia...ngn selamba apek tu berkata,

"Talak jadi ini balang,lu punya pasai aaaa..." Ngaaaaa...suda kna warning loooo...hahahaaa...

" Xpa,uncle.As long u buat mcm yg kita describe,kita xkacau u pas ni,"aku jawab lik kt dia.

Dan dan kawan amek plan kami,konpomkan meisure sampai berkali-kali.Aku ngn en.hubby naik cuak gak tgk gaya dia...BERANI MATI SUNGGUH!

Hampir 1jam setengah kami kt c2,kami p Jusco utk tgk timer kat DIY lak...Bising gak la aku...Xdan p amek flavour.Kedai supplier tu tutup pukul 6pm.Hari ahad lak tak buka.Tunggu esokla pulak jawabnya...Nasib baik ada lagi stok ckit.Bolehla nk setakat nk buat 3-4kg dulu per flavour...

Dah beli timer,melilau la sat kan...Bukan selalu nk dpt peluang berkepit berdua2an ni.Hahahaaa,gatal sungguh! Agak dlm pukul 9mlm,kami pun balik ke umah mama utk amek putera2 ksygn aku n balik umah sndrik lbh kurang kul 11mlm...Naik moto lagi.Cam biasa,anak2 aku tu sblm naik moto,akan aku balut setebal-tebalnya n cam biasa gak bebudak tu kalau dh naik moto,terlentok-lentokla lena...


 With Love, Zakiah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan