Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Sabtu, 3 Julai 2010

AKTIVITA SEMALAM...

BLOGGING di pagi hari...

     Hari ni nak mention kat u olz yang aku bakal produce cupcake n choc utk hari ni...Kita tgkla jd ke x...Hehehe....Smlm p amek paste utk order big boss dr KL.

     Sekarang ni tak banyak aku nk citer pasal customer order or upload gambar bukti2 order dr customer.Heheheheee...Sbb mmg xda pun...Aku tgh completekan order big boss kat KL sebanyak 50kg dalam cuaca hujan...hiiii,xpercaya...?Aku pun xpercaya.Tp,tula realiti nya.... menggunakan projek berani mati kami.Smlm,nmpk cm jd.So,kita bg ms sikitla kan...4 tis 3 1st day,satu fius dah rosak sbb overload kapasiti...Ngaaaaa...

     Smlm...smlm byk keja aku buat...Yang penting ialah memenuhi keperluan anak2 aku yang dah macam hamster witout their wheel.Dah lama sgt xbw bebudak ni g jejalan.Semalam,memandangkan nmpk cuaca pun agak suam2 kuku... (ada ke..?),kami pun mendera Honda kami sampai ke Jusco. Aku xda tempat lain nk pergi.Situ jelah yang bg aku amat selesa untuk shopping n anak2 aku.Jusco is very mesra pelanggan... (dia punya building structure,customer service,mmg thumbs up.tp cashier dia....hapuih..! en.hubby suka toilet dia...mmg 2 thumbs up...aku..?as long anak2 aku suka,aku amat suka...hehehe..)

     So,sblm masuk Jusco,g amek paste dulu sbb supplier tu tutup kul 6 ptg.Dah terlanjur... K.Jeri pun dah ngajar camne nk wat choc homemade,aku pun belilah bahan2 nya...( Serius,gambaq xda.Balik smlm letih sgt,mandi n trus tdo ). Xcukup ngn tu,aku amek gak bhn2 utk buat cupcake choc moist.N puding also...heheheheeeee....Muka en.hubby cam xberapa syokla gak...Mai ngn moto,barang amek cm naik keta...So,dah gup gap gup gap sumer...kenala dlm RM70.

P kat Jusco,lapor la pulak...Bincang punya bincang 2 menteri ni,kami decide utk try ayam penyet. Huah huah huah...sori sgt...xkena ngn lidah kami.Udahler mahey,makan lak xabes sbb kami laki bini anak beranak xmakan pedas.Aiyorkkkk...Alih2 perut penuh ayaq je...

Jalannnnn lagi.Ke tempat fav Adam Hilmi...SAND ART.Mcm biasa,ni job daddy utk melayan,mencongkil dan guide him to tabur pasir.Bertambah lagila koleksi dinding anak sulung aku nih.Tapi xksahla,as long dia minat n suka.At least,menjana EQ n IQ dia...Include yesterday,ada 7pcs master art dia yg lekat di dinding...hmmm...

Masa en.hubby melayan Adam Hilmi ngn SAND ART dia,aku lak bw Adam Dzulqarnain melilau tgk baju.Bkn pe,tgk sampel jahitan manik.Jgn xtau,my new project tu... Bead Is Manik Tryla tgk.Haaaa,yg ni mmgla kena buat blog asing.Tkuar tajuk trus!Blogging bab manik,aku karang kat sana.Tapi,sekali-sekala je lah...Coz my entire life is about agar-agar kering maaaa...(blogging,anak-anak,en.hubby n dapur actually...blaaa...blaaa...bla...)

Dah setel master art Si Hilmi,kami masuk Jusco tgk apa yg patut.Adala beli benda makan ckit...N of course beli evaporated milk cap TEA POT yg mmg sedap bila masak puding.Supplier tu jual Ideal je.En.hubby xsuka...so,amek TEA POT la.1st trial ari tu,katanya sedap....Heheheeee... N...beli gak container utk sumbat my bead things.

So,selesai apa yg patut,kami singgah umah mama.Bg can kt Adam Hilmi yang bangun pg semalam menangis teresak-esak tingatkan mak tok kesayangan dia.Mau idaknya,mak tok la yg jg dia sejak merah lagi. (ms tu I were working as manager cum optician 4 optical shop 11am to 10pm,off 1 day a week )Sonot tak kirala dia.Satu rumah jd playground dia.En.Hubby lak tgk bola ngn adik n abang aku.Bolaaaa!Xfaham aku...apa best nya yek tgk bola ni...? Mata dh merah pun dia gagahkan beliakkan mata tu nk tgk bola sampai abes...Ngeeeee..Tup tap,kul 12 lbh baru btolak lik umah kami.Seb bek adik aku ada.So,bw lik keta dia dulu laaa...Heheheheee...

So,tu jelah aktiviti smlm...Juz bercerita-ceritu tanpa gambaq.Still got many works to do.Nak kemas dapur,msk lunch,buat choc n cupcake.Xcited,nk try pujuk en.hubby p umah mama lagi hr ni.hahahhaHHaaaahahah...Gelak besar aku...! Okie dokies,sampai cni ajeeee...Ngeeee....

Jgn lupa klik yeee...hehehe...

Untuk produk2 kami,
AGAR2 KERING/KUIH MUIH

Untuk barangan keperluan dapur keluaran IKS Bumiputera Islam,
PRODUK MUSLIM

Untuk terma & syarat membuat tempahan,
CARA TEMPAHAN

Untuk serious buyer only!,
ORDER FORM

Regards,

Zakiah_MamaAdamz
013-435 1062
014-9111 648
adamzshoppe@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan