Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Isnin, 16 Ogos 2010

TEMPAHAN RENDANG DENDENG DAGING

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera,

As u olz sedia maklum,tempahan agar2 kering dh pun ditutup untuk hari raya nih. Buat yg xsempat tempah,bley tggu 2hb nnt utk RSS (Ready Stock Sale) k? Bukan per,tamau terima takut xsempat buat tp duit dh amek. X syokla kn... So,tggu 2hb la eh...

En3 kali ni,bkn nk mention psl tu... Lgpun dh mentioned b4 kan...En3 kali ni is about...

Tadaaaaa!

Ni adalah lauk wajib hubby every raya. X kira lah raya puasa @ raya haji, bila balik Taiping,en. Hubby akan menyanyi2 nak ke rumah Tok Su semata2 utk Rendang Dendeng Daging ni.

Aku blaja resepi ni dr my MIL tp guna ayam. So,puasa last year,aku masak Rendang Dendeng Ayam untuk gerai nasi lemak kami. Sambutan teramat2 menggalakkan. Walaupun gerai kami tu tepi jalan je,ngan pilihan lauk sebanyak +-12 jenis,Rendang Dendeng Ayam stil tip top. Boleh la abes 2 ekor ayam (dipotong 16) untuk dia sj.

Even after raya,we still got order for kenduri kawen... Best kan? Heheheeee

Nak jadi cerita,hari last berniaga (2 hari sebelum raya - cuti awal ckit sebab xbeli baju raya lagi... huhuhu ),ada la 2-3 org mintak aku buatkan Rendang Dendeng Daging as juadah di hari raya depa. Aku yg blaja x abes ni,buat cara aku lerrr... (aku rebus n carik daging je - " Patutla bengai je rendang kamu ni," komen dari pemilik resepi, Tok Su en.Hubby.) Aku buat bagi lebih ckit. Tapi, x sempat nak letak harga pun,abih disambar cstmr. (ms tu aku buat 20 bgks je) Seb bek aku dan simpan 3 bgks buat bg Tok Su,Tok n Opah en.Hubby rasa n komen (dpt ilmu baru,rakam dlm kepala je ms tu)

Panjang sgt citer eh...tp inilah hasilnya. (yg gambaq kat atas lerrr). Yg dimasak dgn cara yang betul. Heheheheeeee... Pnjg gak aku gelak. N pnjg lagi aku sengih bila en.Hubby kata

" SEDAAAAAP! xmcm thn sudah.ni baru btoi..."

So,yg berminat nk jdkan as juadah hari raya thn ni,leh roger direct ke hp k?.
Harga juz
RM5/100g
RM48/KG 
(belum termasuk caj penghantaran).
So ikut u olz la nk byk mana eh... Roger je...

RENDANG DENDENG DAGING ni nk mkn mcmn pun xpa. Sm je cm kita mkn serunding @ rendang tok @ rendang ayam @ rendang daging. Aku jangkakan dia thn +- 1-2 mggu sbb msk dia xguna air.Dia kering2 lembab gtu. Lembab pun ngn minyak...so lama la ckit thn dr rendang biasa. Apa2 hal juz roger k...
Wassalam.


Regards,
Zakiah_MamaAdamz
013-435 1062 014-9111 648
adamzshoppe@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan