Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Khamis, 23 September 2010

DAH OFFICIALLY REGISTERED

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah,ADAMSHOPPE & NASI LEMAK MAK TOK dah melangkah setapak ke depan. Walaupun buat masa ni NASI LEMAK MAK TOK berehat seketika,kami tetap membuka tempahan untuk occasion kecil (tp xda lak yg order...ingat dh stop terus kot...) NASI LEMAK MAK TOK masih beroperasi,juz buat ms ni kami terima tempahan je...sbb ada byk hal aku nak kena setelkan sblm abes tahun ni.

ADAMSHOPPE & NASI LEMAK MAK TOK dh didaftarkan under pemilikan

ALIFF FADZILLAH ENTERPRISE
( PG0271131-H)

Memula tu,aku ngan en.hubby ingat nak letak ADAMSHOPPE ENTERPRISE,matchla dgn blog biz ni... Skali,tada bolehla.... So,kami pun letak bersempena nama cinta kasih sayang kami...(wua hahahahha ) n badge fb kami,ALIFF FADZILLAH.

Lgpun,amek berkat rumah tangga kami yang dh hampir nk masuk 5 tahun. Cm need to share something officially la kannn... Sblm ni,aku penah register company kedai tudung & produk muslimah as BEAUTY INSPIRATION ENTERPRISE,tapi pemilikan tunggal. (aku punya jerk...) tula...xda nyer kekal lama...

Masa buat keputusan nak register ADAMSHOPPE ni,aku suggest kt en.hubby,

" Why not,kita ltk pemilikan perkongsian...amek berkat ckit..."

So,en.hubby pun amatla bersetuju. Lagipun,he helped me so much dlm mengukuhkan & mengembangkan biz setahun jagung kami nih...

Cerita sebelum register company...

1 day before,kami p ke Pejabat Pertanian Daerah untuk discuss further action untuk kami tambahkan hasil pengeluaran. Disebabkan xtau prosedur,mula-mula kami terjah Fama kt Bkt Minyak. Bukan nk complain,tapi nak tegur la ckit kan...

Melangkah masuk ke dalam Pejabat FAMA tu,tercangak-cangak kami,suami isteri. Staff yang dok ada,dok ngadap laptop,xda pulak memberi kata2 aluan as SELAMAT DATANG keeeee....YA,BOLEH SAYA BANTU keeeee... Dia tgk kami,tapi buat dek je...Nak kata buat keja,yang aku nmpk kt screen laptop tu,ehemmm ehem... (xmau cakapla kan...tapi sndri mau pikr la...yg org dok gila skrg nih...). Seb bek ada a senior staff yg sedar kehadiran kami. Kalau tak,xtaula nak tercangak sampai bila. Pas sembang dalam 5 minit cam tu,I think junior staff la... (yg diarahkan dek senior staff tu utk attend kami laki bini),gitau depa juz buat labelling & packaging...so,he asked us to go to Pejabat Pertanian Daerah at Cherok Tok Kun.

So,bergerak la pulak kami ke sana. Tapi,alhamdulillah... Staff kat Pejabat Pertanian ni...aku toink toink thumbs up lah!. Mmg sangat cemerlang. Kami tersilap masuk opis,1 of them,siap ride his bike to show us the exactly place to be. Siap temukan trus kami ngan the person incharge. Ni baru namanya kerja... Lama gak la berbincang ngan En.Kamarudin. Really appreciate the way he talks that day. Mcm2 gak pengalaman yang kami kongsi & pengetahuan yang kami dapat. Pas register nama,kami pun balik...oppppssssss....

Kami ke umah my sifu laaaaa..... Nak tau more story,tggu aku update my personal life blog k?.


Regards,
Zakiah_MamaAdamz
013-435 1062
014-9111 648
adamzshoppe@gmail.com

2 ulasan:

  1. Syabas, dah bergerak ke depan. Sy pun bg 2 thumbs up kat En Kamaruddin.

    BalasPadam
  2. Terima kasih kak...byk lg nk kena setel utk btoi2 jykan biz ni...hrp dpt bkembang ngn bk...
    En.kamaruddin tu mmg bagus kak...sepatutnya ramai org gomen yg leh cnthi cr dia bkerja kan... :-)

    BalasPadam

KAMI DI SINI

Kengkawan