Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Ahad, 31 Oktober 2010

KIRA APA YANG PATUT...

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera,

Mungkin tips/panduan yang aku bagi sblm ni kurang membantu u olz buat pilihan. So,kat cni aku nak tlg u olz kira apa yang patut. Heeeee...



AGAR-AGAR KERING BIASA/TRADISIONAL  

3 ketul = 24g, so 1 ketul = 8g
1 kg akan ada lebih kurang 125 - 150 ketul.

AGAR-AGAR KERING KIUB/KOTAK

1 ketul = 4g
1 kg ada lebih kurang 250 - 300 ketul.

AGAR-AGAR KERING ANEKA BENTUK
( hati saiz S,bunga,bintang )

6 ketul = 20g, so 1 ketul = 4g
1 kg akan ada lebih kurang 250 - 300 ketul.

AGAR-AGAR KERING ANEKA BENTUK
( hati saiz L,anak beruang )

4 ketul = 25 g,so 1 ketul = 7g
1kg akan ada lebih kurang 140 - 145 ketul.



Apa-apa pun,ni sumer sekadar anggaran. Sebab,walaupun menggunakan acuan,agar-agar ni kering xsama shape... I mean,kadar pengeringan tu xleh nak accurate betul2. Lagi,yang buat ni kan manusia,so xdela sempurna bagai... So,saiz tu might slighly xsama besar.

Harap dengan sedikit calculation ni,dapatla membantu u olz serba-ckit apa yang patut.



Regards,
Zakiah_MamaAdamz
013-435 1062
014-9111 648
adamzshoppe@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan