Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Rabu, 6 Oktober 2010

Meredah Ribut....

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera...

Tgk tajuk en3,cm dahsiaaaattttt je kan..? Tapi,tula hakikatnya. Takut mmg takut. Teringat macam2. Anak2 kat umah Mak Tok depa lah yg mostly. Nk tau alkisahnya...?

Actually these 3 days,aku xcukup tdo. Si Dzulqarnain dh makin cerdik,so siang mmg la aku xleh nk buat keja. Mau xmau,kenala aku berjaga di malam hari & di pagi buta untuk buat keja... Mcm2lah...agar-agar,kemas umah,lipat baju,sapu sampah. Suma tu aku kna buat pas aku tdokan si cerdik Dzulqarnain tu.

Yang bestnya,tdo dia lak,sat-sat ja. Almost after 30-45min,dia akan bangun balik. So,keja yang sepatutnya boleh siap dalam masa 1 jam,jadi 2 jam. Lebih best lagi,selagi xsampai pukul 1pg,mmg dia xkan pejam mata. Best kan jadi WonderMama ni... huhuhu...

So,slalunya keja aku hanya akan abes dalam pukul 5pg,then I sleep. But need to wake up at 6-6.30 a.m to greet my husband to go to work n pray n continue my work,sidai baju n so on... Now I am a WonderWife la pulak...

Disebabkan keasyikan buat keja (myb more to exhausted),aku xperasan yang barang2 untuk menyetelkan agar2 aku dah abes. Everything... Kaler pon tggl a few drops je. Bising gak la en.hubby. Ntah apa yang ada dlm kepala otak aku ni,aku pun tak tau. So,this evening,I asked him to bring me to another shop,recommended by my sifu,k.Jeri at Taman Selasih,Kulim.

After dropped our children at my mom's house,kami pun merempitlah ke sana. Senang ckit nak cari. Lagipun,kalau kerap sangat minjam keta adik aku tu,malu n segan la pulak kan... Masa p tu,cuaca amatlah cantik. Teramat2 cantik. Dengan cerahnya,dengan angin selembut bayunya...ceeewah! Bermadah pujangga lak aku... Rupa2nya,aku tertipu ngn keindahan dooonyaaa! Ms singgah kt Petronas untuk mencocok atm ku, (my habit after pecah rumah,duit yg ada kt aku ngam2 nk pakai ja),nah engkaooooo! Bertaburan gagak berterbangan,gelap gulita langit membumbung (ala,lgpun ms tu dah kul 7lbh pooonnn)

Kami laki bini ni ketegaq (degil). Ala,dan punya... Ada ke sempat nak balik dari Taman Selasih ke rumah kami kat Mengkuang Titi nun... Haaaa,mendapatla kami anugerah Ilahi. Huhuhuuuu,takut den. Udahla ngan hujan nya,anginnya...masyaAllah... Mula2 tu berteduh gakla kami kat bus stop. Tapi,bus stop pun xmcm bus stop. So,dah alang basah,kami redah gak.

Harap2 esok aku xdemam. Sebab tempahan pun banyak lagi nih. Kalau bleh,aku nak setelkan sebelum 20hb,lehla rehat ckit sblm attend kelas coklat kat Kulim nnt. Heheheeee...Pas tu,lehla jual coklat lak...kan sifu kannnn...Pohon daulat ya sifuuu... :-)

 Regards,
Zakiah_MamaAdamz
013-435 1062 014-9111 648

p/s : C! Lupa lg! Nk mention u olz, I dh jd GrangMama tau (nnt jd WonderGrandMama lak la jwbnya...) my doter dh beranak mggu sudah,dpt 5 ekor...hihihiiii

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan