Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Rabu, 13 Oktober 2010

PANDUAN UNTUK PARA MEMPELAI...

Assalamualaikum w.b.t & salam Sejahtera...

Dlm 2-3 minggu kebelakangan ni,leh dikatakan kerap gak aku dapat kol @ sms tanya pasal agar2. Mostly tanya banyak mana nak bg kt guest.( btoi ka aku eja ni? ). So,aku pun ngan confident jawab,

" Slalunya orang letak dlm 20g ja..."

Dan selalunya gak,kebanyakan customer aku,diorang bukan bagi semata-mata agar-agar kering,tapi ada selit ngan few more goodies. May b kuih-muih ke... cupcake ke... homemade choc ke...souvenir ke....

Kebanyakannya gak,bila ditanya,cstmr2 aku jawab bagi for special guest ja... Kalau cam yang ramai2,orang kampung,bg benda biasa ja la kot kan... Cam masa aku kenduri dulu pun,orang dekat2 aku bg benda lain,orang2 jauh,sahabat handai yang dh lama xjumpa,aku bagi benda special ckit. Bukan apa,skdr menghargai kesudian depa untuk mai dari jauh menghadiri hari bahagia kita... :-)

So,atas kesempatan yang ada pagi ni,aku pun men'snap' gambar ngn henpon aku yang xcanggih tu... (mintak tlg en.hubby,dh baper lama,xbuat gak...hampeh... :-) ) So,sorry sesangatla ye sbb gambar aku rskan sedikit blur & xlawoooo... walaupun aku dh edit guna picasa...kuang kuang kuanggggg...

As u olz nmpk,agar-agar kering jns biasa/tradisional,3 ketul je dah capai 24g. Ni,seketul nyer besau...sblm ni aku buat nipis je... Tapi,dah ikut permintaan ramai nak tebal & besau,so,nila lbh kurangnya... estimate 1 biji tu antara 8-10g yaaa...


Yang ni lak,bentuk hati saiz L. Aku buat tebal ckit dr dlm gambar sampel (klu u olz klik label AGAR-AGAR KERING),untuk maintainkan shape supaya xpecah bila repack. Berat per pcs +- 6-8g.


Yang ni lak,bentuk bunga. Ngam2 20g. Ada lbh kurang 6 biji.


Yang ni pun ngam2 20g. Yang ni bentuk hati tapi saiz S. Ada lebih kurang 7 biji. Sama gakla kalau bentuk bintang. Sebab bintang ngn hati saiz S ni,saiz depa lebih kurang.


So,harapnya dengan sedikit panduan ni,dapatla tlg u olz untuk buat pilihan eak... & dapatla u olz estimate agak byk mn yg u olz nak order, untuk berapa orang... Depends pada budget u olz,nak bg kpd semua jemputan ke... certain jemputan ke... masa kenduri sanding ke... akad nikah ke... u olz tentukan yang terbaik untuk hari bahagia u olz k... Aku skdr memberi cadangan ikut kesesuaian u olz...


Regards,
Zakiah_MamaAdamz
013-435 1062 014-9111 648
adamzshoppe@gmail.com

1 ulasan:

  1. kalau saiz s ni repack x pe jugak kan?
    btw boleh x bg gmbrn saiz S ni besar mana... ada saiz syiling 50sen x?

    BalasPadam

KAMI DI SINI

Kengkawan