Sila maklum, gambar-gambar di dalam Blog ini adalah hak tetap Agar-agar Kering Adamshoppe. Sebarang penggunaan semula tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Selasa, 4 Mac 2014

MOTIVASI : NEKAD + USAHA

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera...

Dh faham kan pasal nekad...? Nekad ni penting, hokay... serius, kalau u ols x nekad, dalam perniagaan, walaupun u ols join biz yg very potential to make u richer, u r nothing. Betul, x tipu punya...

Dengan nekad, kita benar2 nak benda tu jd. Bak org kata, lautan api pun sanggup redah kan.... jadinya, bila dh nekad tu, of kos la kita akan usaha. Betul ke betul...? Haaaa....engkau... jangan main2 k....

Kalau u ols juz said, azam or something related to it, Adamshoppe percaya, usaha u ols juz will b 50-50 kan....? Xyah tipu lew.... Adamshoppe dulu pon cam tu lew....

Ok, then.... usaha. Usaha, bukan setakat sehari (uish, teruk sgt kot, baru usaha sehari dh nk nmpk hasil...?), seminggu, sebulan.... sebenarnya usaha ni xda tempoh masa. Bg Adamshoppe sendiri, usaha perlu berpanjangan sampai ke akhir hayat.

Adamshoppe percaya, even para jutawan pun, utk kekalkan ke'jutawan'an depa, depa teruskan usaha. Apatahlagi kita yang baru nak jadi jutawan nih...

Bila kita usaha, normal lah utk kita bertemu dgn ujian, dugaan, cabaran & yg seangkatan dengannya. Tp, kan ke disebabkan awal2 td kita dah nekad?

Hahahaaa... nampak kan.... nampak kan....? Cer ... tu la.... td mesti ada yg kata Adamshoppe ni dok merapu apa ntah.... hehheeeee.... see.... related kan..?

Dengan nekad, cabaran/dugaan yg kita terserempak ms tgh berusaha, shud b juz some small matter.... kan...? Tp, ada gak.... ada gak..... esok kita sambung.....

Jamu mata sket.... tapi kali ni bkn gambar Agar-agar Kering AdamShoppe,  gambar gulai ayam yg tgh dok masak sambil berblog.... ceewah..... :-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KAMI DI SINI

Kengkawan